Gemeentebelangen De Wolden steunt #Laarzenactie

30-10-2016

Gemeentebelangen De Wolden volgt met  meer dan gemiddelde belangstelling  de Landelijke fosfaatdiscussie en de laarzenactie  in de melkveehouderij. We zien dat meerdere melkveehouders uit onze gemeente van dichtbij  bij deze discussie betrokken zijn.

De gemeente De Wolden kent relatief veel melkveehouders. Bijna zonder uitzondering betreft het familiebedrijven die al sinds generaties in onze gemeente werken aan de productie van kwalitatief hoogstaande voedingsstoffen. Bedrijven waar niet alleen de betreffende gezinnen trots op kunnen zijn, maar die ook voor de gemeenschap van grote waarde zijn. Bijvoorbeeld voor de inrichting van het landschap en werkgelegenheid.

De discussie en de uiteindelijke maatregelen zijn dus niet alleen zeer belangrijk voor de betreffende bedrijven, alhoewel dat al reden genoeg is om er als politieke partij veel aandacht aan te besteden. Voor de gemeente en de gemeenschap van De Wolden is een boerenstand met gezonde bedrijven van levensbelang.

De melkveehouderijsector is een actie begonnen om staatssecretaris Van Dam te bewegen toch snel met een goede regeling te komen. Onder de hashtag #laarzenactie wordt opgeroepen om laarzen op te sturen naar de staatssecretaris. De laarzen staan symbool voor de laarzen die melkveehouders niet meer nodig hebben wanneer er niet op korte termijn een goede politieke oplossing komt. Via de website van LTO kan een etiket worden gedownload om de laarzen te versturen.

Gemeentebelangen De Wolden begrijpt de zorgen die de melkveehouders hebben, en daarom ondersteunen wij ze graag bij hun actie. Ook wij sturen onze laarzen op naar de staatssecretaris. Wanneer we met z’n allen dit signaal ondersteunen, kan het niet anders of de staatssecretaris moet ermee aan de slag.

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden