Minimabeleid en tv-kijken tijdens eerste debatavond

17-11-2016

Minimabeleid en tv-kijken tijdens eerste debatavond


Op de eerste raadsvergadering nieuwe stijl werd de vergadering geopend met het debat over minimabeleid en schuldhulpverlening. Minimabeleid is beleid dat gericht is op de kwetsbare bewoners van onze gemeente. Pieter Groot deed namens Gemeentebelangen het woord in het debat dat onder leiding stond van burgemeester Roger de Groot.

Een nieuwe benadering

Het onderzoeksbureau KWIZ heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van de minimaregelingen in de Wolden en naar de effecten ervan. Naar aanleiding van dit rapport is er een nieuw plan opgesteld om niet alleen het minimabeleid maar ook de schuldhulpverlening de herijken. Een plan waarbij we nog meer mensen met recht hierop kunnen bereiken. Tot nog toe is bewezen dat er best veel zorg blijft liggen. Bij met name kinderen en chronisch zieken en gehandicapten, maar ook gebruikers van de overige wettelijke regelingen.

We moeten tv-kijken  

Pieter Groot trad in dit debat aan als spreker namens Gemeentebelangen. Hij legde de vergelijking tussen tv-kijken. “In dit minimabeleid moet men niet wegzappen, maar iedereen moet zelf een kanaal kunnen kiezen, dan wel ontdekken.”

Als Gemeentebelangen staan wij voor een mindere nadruk op de armoede van deze mensen, maar juist een meer positieve benadering, een plusbeleid door regelingen in een persoonlijk pluspakket aan te bieden. Kortom meer maatwerk, iedereen heeft immers ergens anders behoefte aan. Wat Gemeentebelangen betreft moeten mensen die vanuit de bijstand naar werk gaan er niet direct op achteruit gaan, dit moet juist beloond worden met een extraatje om aan het werk te gaan en bij de tv vandaan te blijven.


 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden