Structuurvisie krijgt voldoende steun in raad

11-03-2011

Zuidwolde - De structuurvisie De Wolden is gisteravond door een meerderheid van de raad aangenomen. De coalitiepartijen zetten hun handtekening onder het document dat de grenzen aangeeft van ontwikkelingen in De Wolden in de komende jaren. 'Dit is de visie waarmee we het gaan doen', aldus Gemeentebelangen, die blij was de status aparte voor Alteveer-Kerkenveld. Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld had gisteravond nog willen inspreken, maar dit mocht niet omdat er al speciale inspraakavonden waren geweest.

Plaatselijk Belang is wel blij met de mogelijkheden voor woningbouw, maar zet nog wel vraagtekens bij de toevoeging dat er vraag en behoefte moet zijn bij de dorpsbewoners. Het dorp wil ook graag voor buitenstaanders bouwen.

Volgens Peter Snijders ligt er nu een visie die probeert wat dynamiek te brengen in De Wolden en tegelijkertijd let op het landschap. De oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en D66 konden niet leven met deze uitleg. Bij twijfel niet inhalen, stelde de PvdA, die balans miste in de visie.

Weinig evenwicht

GroenLinks vindt dat er weinig evenwicht is tussen natuur en landbouw, waarbij de weegschaal doorslaat naar landbouw, en dat de gemeente de deur wagenwijd openzet voor grootschalige attracties. In de visie wordt geen uitspraak gedaan over grootschalig, middelgroot of kleinschalig, maar wordt gesteld dat de attractie passend moet zijn bij de aard en ambitie van De Wolden en toeristische toegevoegde waarde moet hebben. Landschappelijke inpassing is een vereiste. GroenLinks en D66 vinden dat hiermee te veel de weg wordt bereid voor het hippisch centrum. Ook Wim Kamphuis (CDA) zei dat het Woldenpark nu wel erg in een gespreid bedje komt. Gemeentebelangen is juist blij met deze keus.

De visie gaat de basis vormen voor het Landschappelijk Ontwikkelingskader (LOK) en de woonvisie.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden