Zoeken naar parkeerplekken de Wijk

11-03-2011

De Wijk - Er is al jaren gepraat over de oplossing van het parkeerprobleem in de Wijk en daar wordt nu nóg een jaar van overleg aan vastgeknoopt. Daarna moet er wel een goede definitieve oplossing liggen waarmee zowel kort- als langparkeerders vooruit kunnen. De voltallige raad stemde gisteravond in met het voorstel een centrumplan de Wijk te ontwikkelen. De oriëntatiefase moet in september zijn afgerond.

Hiermee is het plan 'oude locatie De Horst' fors verbreed naar 'centrum de Wijk'. En zelfs dit ging sommige raadsfracties nog niet ver genoeg. Zij hadden de cirkel die het college heeft getrokken in het dorp de Wijk graag nog iets groter gezien. Wethouder Jan ten Kate stelde deze fracties gerust. 'Er wordt wel breder gekeken dan naar de parkeerplaatsen die er nu al zijn.'

Tot nu toe werd in de plannen alleen gekeken naar de schoollocatie, Dorpsstraat 61-63 en het Holwortelplein. Wethouder Jan ten Kate gaat, samen met de klankbordgroep, nu kijken naar locatie De Horst, verkeer en parkeren in het centrumgebied de Wijk en overige initiatieven in het centrumgebied. D66 en VVD vonden dat niet alleen de gemeente hoeft te betalen, maar dat ook ondernemers een steentje bijdragen. 'De parkeerproblematiek komt deels door de ondernemers', aldus Albert Haar.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden