Wijkagent terug in dorp

23-05-2011

Gemeentebelangen wil buurtpolitie in 'leegstaand' bureau Zuidwolde

'Beschamend dat bureau nooit wordtgebruikt'

Zuidwolde - Fractievoorzitter Jan van 't Zand van Gemeentebelangen wil dat de drie wijkagenten van De Wolden vanuit het politiebureau in Zuidwolde gaan werken. Hij heeft hierop aangedrongen bij de politietop. "De politie moet zoveel mogelijk lokaal zichtbaar en actief zijn", zegt Van 't Zand. "Bovendien wordt er dan ook iets gedaan met het bureau, want ik vind het beschamend dat het nooit echt in gebruik is genomen. Er is nu enkel een dagelijks spreekuur."

De wijkagenten werken nu vanuit Hoogeveen. Hun uitvalsbasis wordt binnenkort politiebureau Meppel.Voor Gemeentebelangen is de overstap reden om bureau Zuidwolde, dat in 2004 werd opgeleverd, nog eens nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. "Ik heb dit voorgelegd aan de districtschef, maar hij ging er niet positief op in."

Van 't Zand begrijpt niet waarom het bureau nooit in gebruik is genomen. "Je hebt als gemeenteraad wel inbreng over politiezaken via gesprekken met de districtschef en contact met de burgemeester. Maar wat er wordt gedaan met vragen en suggesties, ook over het gebruik van dit bureau, blijft heel zweverig. Het hoe en waarom van zaken wordt nooit duidelijk."

Politiewoordvoerder Dirk Neef zegt dat er voor De Wolden niets zal veranderen als de wijkagenten binnenkort vanuit Meppel werken.

"De uitvalsbasis van wijkagenten is altijd een hoofdbureau. Maar dat betekent niet dat de wijkagenten geen gebruik maken van het bureau in Zuidwolde." De nieuwe uitvalsbasis zorgt volgens Neef ook niet voor grotere afstanden. "Zuidwolde ligt weliswaar dichter bij Hoogeveen, maar Ruinerwold ligt weer dichter bij Meppel."

Volgens Neef werken de wijkagenten al heel lokaal. "We inventariseren nu met gemeenten plekken van waaruit we in de wijken kunnen werken. Mensen willen niet altijd de politie thuis op bezoek.Hebben ze moeite om naar het bureau te komen, dan zoeken wij iets in de omgeving. We maken overigens wel gebruik van bureau Zuidwolde bij bepaalde projecten. De ene keer werken er twee mensen, maar het gebeurt ook dat het er dertig zijn."

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden