Groen licht voor centrumplan

25-11-2011

Raad heeft wel zorgen over verkeer rond supermarkt

De Wijk - Alle neuzen staan dezelfde kant op als het gaat om het centrumplan de Wijk. Het merendeel van de inwoners staat achter de verhuizing van de supermarkt naar de Horst-locatie en ook de raadsleden schaarden zich gisteravond unaniem achter het plan.

Er is wel enige zorg over de verkeersafwikkeling. Diverse fracties vrezen dat ontsluiting van de supermarkt op de Dorpsstraat tot levensgevaarlijke situaties gaat leiden. Het woord rondweg viel zelfs.

Pieter Groot van Gemeentebelangen drong aan op een goede structurele oplossing voor het verkeer in de Wijk. ‘Waarom komt er geen rondweg langs de A28, richting de Slenken?’, vroeg hij. Ook bij de VVD had zo’n rondweg de revue gepasseerd. ‘Het geeft onveilige situaties als vrachtwagens die moeten laden en lossen via de Dorpsstraat komen. Kan de ontsluiting niet via de Briëtweg?’, haalde Hilda Mulder aan. Wethouder Jan ten Kate toonde zich flexibel en zegde toe dat in de nog te ontwikkelen verkeersvisie alle mogelijke opties worden onderzocht. Hierbij hoort ook een eventuele blauwe zone, waar sommige fracties veel in zien. ‘We moeten met ondernemers en omwonenden tot de beste oplossing komen voor de verkeersafwikkeling’, aldus Ten Kate. Hij dacht niet meteen aan de Briëtweg. ‘Dit is nu geen weg waar vrachtverkeer langs komt, dan krijg je heel veel weerstand’, verwachtte hij.

Diverse fracties vinden dat ondernemers ook een duit in het zakje moeten doen in dit centrumplan, dat anders dan in Ruinen en Zuidwolde, gedragen wordt door de gemeente.

Huisartsen

Volgens de wethouder gaat de supermarkt in ieder geval meebetalen aan parkeerplaatsen. De positie van de huisartsen kwam ook aan bod. Deze medici stonden al in 2006 te trappelen om naar de Horstlocatie te verhuizen, maar zijn nu ingehaald door de supermarkt.

‘We zijn nog steeds goed in gesprek met de huisartsen. We hebben kwalitatief goede locaties aangegeven en het is nu aan de huisartsen om een keuze te maken en dan gaan we daar voortvarend mee aan de slag’, beloofde Ten Kate.

Het is nog onduidelijk hoeveel het centrumplan de Wijk gaat kosten. De fracties willen daar volgend voorjaar duidelijkheid over hebben en die duidelijkheid zegde de wethouder toe.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden