Werkbezoek gemeente Boekel

02-12-2011

Werkbezoek gemeente Boekel

Op vrijdag 2 december 2011 ging een delegatie van het gemeentebestuur van De Wolden plus enkele ambtenaren naar de gemeente Boekel. Deze Brabantse gemeente heeft ruime ervaring met welstandsvrij bouwen en was bereid om het gezelschap uitgebreid hierover te informeren. 

Wethouder Ted van de Loo van grondgebiedzaken en senior medewerker Vrom, Andre van der Vleuten, vertelden over het Boekels Model. Dit model refereert aan de algemene uitgangspunten die de gemeente Boekel heeft geformuleerd voor haar beleid. Boekel zet breed in op verbetering van de leefbaarheid en kiest hierbij voor een regievoerende en faciliterende rol. Dit krijgt vorm door meer verantwoordelijkeid bij de inwoners neer te leggen en actief te streven naar vermindering van regelgeving. Onder andere het afschaffen van welstand maar ook het invoeren van de balieomgevingsvergunning ("klaar terwijl u wacht") zijn enkele concrete voorbeelden die gestalte hebben gekregen binnen dit Boekels model.

Na de presentatie in de raadszaal van het gemeentehuis werd de wijk Lage Schoense bezocht om zelf te ervaren wat de verschillen waren tussen het bouwen met welstandstoezicht (voor 2004) en het welstandsvrije bouwen.

De delegatie van De Wolden was erg enthousiast over het beleid en de ervaringen van Boekel, die haar motto gastvrij en actief duidelijk waarmaakt.

                         

Voor meer foto's klik op deze link

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden