Raad eist onderzoek brede school

23-12-2011

‘Vertrouwen in wethouder tot dieptepunt gedaald’

Zuidwolde - De rekenkamer moet onderzoek doen naar de gang van zaken rond de realisatie van de brede scholen in Zuidwolde. Een motie van coalitiepartijen Gemeentebelangen, CDA en VVD hiervoor werd gisteravond raadsbreed gesteund.

De raad is uitermate ontevreden over het mislopen van vijf ton subsidie voor de bouw van de openbare brede school. Douwe Oosterveen (Gemeentebelangen): ‘Het vertrouwen in de wethouder is tot een absoluut minimum gedaald.’ De brede school gaat er overigens gewoon komen. De raad dicht het gat, dat inmiddels is teruggebracht tot 168.000 euro.

Wethouder Liesbeth Koster schoof zichzelf, vooral in de tweede termijn, als volledig verantwoordelijk wethouder naar voren. Ze ziet het onderzoek van de rekenkamer, dat ze overigens toejuicht, met vertrouwen tegemoet en geeft ook dat ze niet wegloopt voor de conclusies. ‘Als er grote fouten uit blijken, dan zal ik als verantwoordelijk wethouder de consequenties nemen. Ik ga lastige dossiers niet uit de weg. Ik stuur daar waar nodig is en als blijkt dat ik achteraf rekenschap moet afleggen, dan doe ik dat’, aldus Koster.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden