Fractievoorzitter Jan van 't Zand over de begrotingsvergadering

25-11-2012

We moeten verder.

De begrotingsvergadering is weer achter de rug. De gemeente De Wolden heeft voor 2013 een sluitende begroting. Om zover te komen is er wel stevig gesproken in de raadsvergadering van 8 november.

Gemeentebelangen voelt zich, al vanaf de start van De Wolden in 1998, verantwoordelijk voor een degelijk en betrouwbaar financieel beleid van onze gemeente. Het zit als het ware in onze genen. Herinnert u zich nog de beroerde financiële start van De Wolden? Naar die situatie mogen we niet terug. De Wolden was in financiële zin toen een stuurloos schip.

De realiteit is dat we midden in een financieel-economische crisis zitten. Dat betekent dat er scherpe keuzes moeten worden gemaakt. Gemeentebelangen is zich daar terdege van bewust en heeft zich daar bij de behandeling van de begroting 2013 ook nadrukkelijk door laten leiden. In een periode waarin het lijkt  dat we allemaal naar elkaar kijken en ons afvragen hoe het verder moet , heeft onze fractie besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Mede door het goede financiële beleid van de afgelopen periodes is het niet nodig om te vervallen in doemscenario's. Maar blijf proberen de plannen die er zijn uit te voeren en hou de lokale economie zo goed mogelijk aan de praat. Maar probeer in ieder geval niet te vervallen in negatief denken.

Voor het tweede jaar op rij hebben de partijen in de gemeenteraad die niet in het college zijn vertegenwoordigd niet ingestemd met de begroting. Omdat ze op onderdelen niet in hun zin krijgen. Dat lijkt mij pas echt doemdenken.

Gemeentebelangen wil verder met De Wolden.

Met vriendelijke groet,

Jan van't Zand

Fractievoorzitter Gemeentebelangen De Wolden

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden