Samenwerkingsovereenkomst voor twee sociale woningbouwprojecten in De Wolden

23-04-2013

Directeur René Wennemers van Woonconcept Vastgoed (rechts op de foto) en wethouder Jan ten Kate hebben op dinsdag 23 april een samenwerkingsovereenkomst getekend voor twee sociale woningbouwprojecten in De Wolden. Het gaat om een project in Koekange en één in Zuidwolde.

Wethouder Jan ten Kate is blij met deze projecten: “Hiermee kunnen we uitvoering geven aan het Woonplan, waaruit blijkt dat er in De Wolden behoefte is aan woningen voor starters en jonge gezinnen.”

Woningbouw in Koekange

Op de locatie van de voormalige peuterspeelzaal ’t Stekkie in Koekange wil Woonconcept Vastgoed zes starterswoningen realiseren met hulp van het Opleidingscentrum Bouw (OCB) uit Ruinen. Directeur OCB, Egbert Hidding (links op de foto): “De leerlingen van onze opleiding mogen hier met vakkundige begeleiding aan de slag. Een prachtig project waar de leerlingen het gehele proces mee mogen maken. Startende leerlingen bouwen voor startende woningeigenaars, kortom starters bouwen voor starters."

De partijen streven naar een gemiddelde vrij op naam prijs van €135.000 per woning. Voor de Woldense begrippen goedkope (starters)woningen.

Woningbouw Zuidwolde

Ook voor de locatie van de voormalige basisschool ‘de Zaaier’ in Zuidwolde tekenen de gemeente en Woonconcept Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst. Woonconcept Vastgoed wil hier vier starters-, zes rij-, en drie levensloopbestendige woningen in de sociale huur- en koopsector realiseren. Ook hier mogen de leerlingen van OCB ervaring op doen.

Starters faciliteren en bouwsector stimuleren

De gemeente levert voor beide projecten de grond en maakt het bestemmingsplan. Wethouder Jan ten Kate: “Met deze inzet willen we de bouwsector in De Wolden stimuleren en starters faciliteren.”

Meer informatie

Woonconcept Vastgoed doet de planvorming, verkoop en realisatie van het project.
De exacte start van de projecten is nog niet bekend, dit hangt mede af van het verloop van de bestemmingsplanprocedure en de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Woonconcept Vastgoed via info@woonconceptvastgoed.nl.

Half mei, direct na de meivakantie, zijn er inloopbijeenkomsten voor de buurt. De aankondiging voor deze bijeenkomsten publiceert de gemeente volgende week op de gemeentelijke pagina in de Wolder Courant en op dewolden.nl.
 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden