Gemeentebelangen ongerust over gestorte grond in Zuidwolde

06-05-2013

Onderstaand persbericht heeft Gemeentebelangen De Wolden op maandag 6 mei 2013 rond 13 uur uitgebracht. Getuige onderstaande foto's heeft de gemeente De Wolden inmiddels actie ondernomen.

Gemeentebelangen heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld: klik hier voor de vragen en de antwoorden van het college

PERSBERICHT

De fractie van Gemeentebelangen De Wolden maakt zich grote zorgen over grond die onlangs door de gemeente is gebruikt voor het opvullen en ophogen van het Groene Hart in Zuidwolde na het afbreken van de tijdelijke lokalen.

Woordvoerder Douwe Oosterveen: “We krijgen veel vragen van omwonenden over de gestorte grond. Uit eigen waarneming weten we onderhand dat de grond veel vervuiling bevat. Een korte wandeling over het terrein heeft ons geleerd dat de grond veel glas, aardewerk en allerhande soorten bouwafval bevat.”

De fractie vraagt zich af hoe deze grond daar, in directe nabijheid van een basisschool, terecht is gekomen. “Het lijkt ons op zijn minst twijfelachtig dat voor deze grond een schonegrondverklaring is afgegeven,” aldus Oosterveen. “Gelukkig hebben de scholen nog een week vakantie. Wat ons betreft gebruiken we die week om te bekijken of deze grond kan blijven liggen, ter plaatse gereinigd kan worden of in zijn geheel moet worden weggehaald. Maar ook nu spelen kinderen in en om het Groene Hart, dus snelheid is geboden.”

De fractie van Gemeentebelangen bereid vragen voor voor de raadsvergadering van 16 mei. “Wij zijn erg benieuwd waar deze grond vandaan is gekomen en wie toestemming heeft gegeven deze grond in een publieksgebied toe te passen,” besluit Oosterveen.

Klik hier voor dit persbericht in pdf-formaat

Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden. (Deze link is niet te vinden op de homepage van de gemeente)

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden