Woldenfeest krijgt steun kinderraad

18-10-2013

Woldenfeest krijgt steun kinderraad

Zuidwolde – Met dank aan twijfelende kinderraadsleden van de fractie cbs De De Wegwijzer uit Alteveer, stemde de eerste kinderraad gisteravond in met het voorstel om een Woldenfeest te organiseren. Dat voorstel kwam van de fractie van obs Het Groene Hart.

Het scheelde maar één stem – 6 om 5 – of het Frisfeest van de fractie obs ’t Oelebröd had het gered. Die ene stem was van een twijfelaar uit Alteveer. ‘Zo werkt politiek’, glimlachte fractiecoach Jaap Wiechers, die zijn fractie uit Alteveer zag twijfelen. Het Woldenfeest pakte dus de gemeentelijke bijdrage van 750 euro mee, maar moet zelf nu aan de bak. ‘Het Groene Hart moet dit feest zelf organiseren’, maakte burgemeester Roger de Groot nog even duidelijk. Het wordt een soort activiteitendag, zo vertelde woordvoerder Ard van Noordenne, vooral voor gezinnen die al wat minder vermogend zijn. ‘Denk aan ouderenzorg, contact leggen tussen ouderen en kinderen. Verbinden dus’, lichtte Ard van Noordenne toe. Gedacht wordt aan clinics en workshops, aangevuld met wat doe- activiteiten. De 750 euro is dan bestemd voor promotie en een website.

Het voorstel riep wel wat vragen op. Zo vroeg Lindgert Pauwels namens de fractie Oelebröd zich af hoe dit betaald moet gaan worden.  Zelf had haar fractie een frisfeest in gedachten met onder meer een gratis bijdrage van DJ Paul Smid, die als meester toch al bij de school in Ruinen werkt.

De fractie Wegwijzer kwam met het voorstel ‘Gek op sport’, waarbij voor alle kinderen van De Wolden sportkennismakingsactiviteiten georganiseerd zouden worden. Vanuit Veeningen en Fort kwam de combifractie Vaarboom/Esdalschool met het idee voor een  S.O.S. app voor kinderen. De fractie van obs ’t Echtenest zag wel wat in het planten van fruitbomen bij iedere school. In Echten zijn ze druk met hun moestuin, vanuit Veeningen werd door Iris Scholing opgemerkt dat daar al fruitbomen geplant zijn.

Na afloop van de kinderraadsvergadering stonden de gezichten allemaal vrolijk. Griffier José Gehrke, die samen met haar rechterhand Yang-Seo Kloosterhof de raad had voorbereid, zag dat de jeugd op een goede manier kennis had gemaakt met de politiek.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden