Gemeentebelangen blij met kansen voor lokaal initiatief kinderopvang

24-12-2013

Vandaag (24-12-2013) ontvingen wij bericht van het college van B&W dat de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk (KOV/PSZ) vanaf 1 januari 2014 voortgezet kunnen worden. Gemeentebelangen De Wolden is blij dat KOV/PSZ wordt gecontinueerd, en vooral dat een lokaal initiatief een eerlijke kans gaat krijgen.

Na het faillissement van Speelwerk waren er veel zorgen onder ouders en personeel, maar ook bij de gemeenteraad en het college. In de raadsvergadering van 19 december hebben alle partijen dit aangegeven. Het college heeft toegezegd er voor te willen zorgen dat KOV/PSZ wordt gecontinueerd, en gelukkig is dat ook mogelijk gebleken.

Er hadden zich twee partijen aangediend om KOV/PSZ over te nemen, Stichting Doomijn en de nieuwe Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzalen De Wolden. Deze laatstgenoemde stichting is een samenwerkingsverband tussen de schoolbesturen van het Openbaar en het Bijzonder (Christelijk) basisonderwijs. Het bleek voor dit lokale initiatief helaas niet mogelijk om op de korte termijn tot 1 januari KOV/PSZ over te nemen. Daarom zal Doomijn vanaf 1 januari KOV/PSZ op zich nemen. In januari zal de gemeente opnieuw met beide stichtingen overleg voeren om een structurele oplossing te vinden.

Gemeentebelangen De Wolden is blij dat er een nieuwe kans komt voor het lokale initiatief. Het is een voor onze gemeente unieke samenwerking die ook voor de toekomst veel mogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld voor samenwerkingsscholen en de opvang van en het onderwijs aan kinderen van nul tot twaalf jaar. Dit initiatief heeft onze grote voorkeur. Wij vinden daarom dat dit lokale initiatief voldoende ruimte en ondersteuning moet krijgen om zich te ontwikkelen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden