Gemeentebelangen De Wolden positief over zondagopenstelling

03-01-2014

Binnenkort zal de raad van de gemeente De Wolden zich uitspreken over een nieuwe verordening voor winkelopeningstijden. Dit is noodzakelijk doordat per 1 juli 2013 de wet hierop gewijzigd is. Gemeentebelangen De Wolden stelt zich positief op tegenover de wens van winkeliers om op zondag open te zijn.

“We hebben kort geleden al een reparatieverordening aangenomen waardoor cafetaria’s e.d. op zondag open kunnen blijven. Dat was natuurlijk al lang zo, maar door de nieuwe wet mocht dat feitelijk niet meer,” aldus Douwe Oosterveen van Gemeentebelangen. “Wij vonden het jammer dat toen niet gelijk een geheel nieuwe verordening aan de raad is aangeboden, maar dat gebeurt dus binnenkort.”

 “De Wolden kent veel kleine zelfstandigen met een winkel,” vervolgt Oosterveen. “Ik kan me voorstellen dat die niet zitten te wachten op zondagopenstelling. Zij maken nu al niet van de mogelijkheid gebruik om dat acht keer per jaar te doen. Zelfs van de mogelijkheid van een avondopenstelling wordt niet altijd gebruik gemaakt. Deze  ondernemers maken nu al voor zichzelf deze keuze, dat zal voor de mogelijkheid voor openstelling op alle zondagen niet anders zijn.

Een aantal ondernemers heeft al aangegeven wel op zondag open te willen. Gemeentebelangen vindt dat de overheid minder regels moet stellen, daarom is het logisch dat we ons niet bemoeien met wanneer een ondernemer geopend wil zijn. Als een ondernemer die uitdaging aan wil gaan moeten wij dat niet beletten.”

Gemeentebelangen is echter niet blind voor andere belangen. “Veel mensen hechten aan de zondagsrust, daar moeten we rekening mee houden. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat de supermarkten op zondag niet bevoorraad mogen worden,” besluit Oosterveen.

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden