Dorpscolom Meppeler Courant

28-03-2009

Je raadt nooit wat wij zaterdagavond hebben gedaan? De grijns op het gezicht van Jan ten Kate, fractieleider van Gemeentebelangen De Wolden was triomfantelijk. Hij zat woensdagavond met partijgenoot Gea Leffers, CDAer Wim Laarman en VVD-wethouder Liesbeth Koster aan een tafeltje tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Rune.

Het viel inderdaad niet te raden. Met veertien man sterk waren de politici en partners van Gemeentebelangen zaterdagavond met een bus van Taxi Prins uit Koekange afgereisd naar Heerhugowaard. Om hamburgers en beenham te bakken voor de hongerige magen van de bezoekers van het Mega Piraten Festijn. Een geweldige avond hadden ze gehad en om vier uur s nachts waren ze, 770 euro rijker, weer in De Wolden uit de bus gestapt.

Het is niet zo dat de heren en dames van Gemeentebelangen op zaterdagavond echt niets beters weten te verzinnen, het is eigenlijk pure noodzaak. Je hoeft je als lokale partij niet aan te trekken van welk partijpolitiek standpunt dan ook, maar je mist ook de diensten, materialen en een deel van de landelijke subsidies die andere partijen van hun grote broertjes in Den Haag krijgen. Dan moet je dus hamburgers bakken. Of zoals Jan ten Kate zestig kilo beenham. Dat de firma A en H Catering uit Zuidwolde, die de catering van de Mega Piraten Festijnen regelt en verenigingen zo wat geld laat verdienen, er gele t-shirts bijleverde, was helemaal top. De kleur van onze partij, glunderde hij. En hij mijmerde nog wat na over de twintig bakplaten, drie kratten beenham, beleefde Noord-Hollandse jongeren en 770 euro voor de verkiezingskas.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden