Openbare verlichting de Perehof (fase2)

03-11-2008

Openbare verlichting de Perehof (fase2)

In februari 2008 zijn de woningen in de Perehof fase 2 opgeleverd. (vanaf half maart eerste bewoont) Momenteel zijn er ongeveer 30 bewoont, 2 moeten er nog worden gebouwd. Het wonen in een wijk die in aanbouw is vraagt in de eerste periode enig incasseringsvermogen. Opritten moeten worden aangestraat en in de eerste periode is er sprake van bouwwegen in verband met het zware bouwverkeer. Daarnaast ontbreekt de openbare verlichting.

Het is de fractie van Gemeentebelangen bekend dat in sommige gevallen voor een bepaalde periode noodverlichting wordt geplaatst.

Nu de wintertijd weer van kracht is wordt de vraag naar openbare verlichting in de perehof 2 groter. Een aantal bewoners van de Perehof 2 hebben navraag gedaan bij de gemeente, wanneer de installatie van de openbare verlichting in hun wijk zal plaats vinden. Dit heeft nog niet tot een antwoord geleidt, laat staan tot het plaatsen van straatlantaarns.

De fractie van Gemeentebelangen De Wolden wil graag de volgende vragen stellen:

· Is bij het bouwrijp maken van de Perehof 2 overwogen noodverlichting te plaatsen?

· Wanneer staat de installatie van de openbare verlichting in de perehof 2 gepland?

· Mocht dit nog enige tijd duren, is het college dan bereid alsnog noodverlichting aan te brengen?

Antwoord College:

Aanbrengen van verlichting heeft in dit geval inderdaad wat vertraging opgelopen. Noodverlichting zou een optie zijn ware het niet dat deze eenzelfde aanvraagperiode kent als definitieve verlichting. En de aanvraag voor de definitieve verlichting loopt al. Het voor de helft aanbrengen van de verlichting is gepland voor tweede helft november. Afronding vindt plaats als de bestrating wordt afgerond.

De heer Oosterveen Gemeentebelangen: valt hieruit lering te trekken voor de toekomst? De verlichting wordt in dit geval wel erg laat aangebracht. Beter direct bij het aanbrengen van elektriciteit noodverlichting installeren? Voorts: een aantal bewoners heeft via de gemeentelijke website een klachtenformulier ingevuld en daarop alleen het antwoord ontvangen dat hun bericht succesvol is verzonden. Klachten mogen niet in de prullenbak verdwijnen. De mensen dienen adequaat antwoord te krijgen.

Wethouder Koster: noodverlichting of direct definitieve - elke keer worden de opties goed afgewogen, bijv. of in een wijk zoveel moet gebeuren dat er toch eerst noodverlichting moet komen. Geen antwoord op ontvangen mails: spreekster weet niet hoe dit kan. Een telefoontje naar 378378 is een snelle manier voor bewoners om met het gemeentehuis te communiceren. Maar mails moeten ook correct worden beantwoord. Spreekster zal het uitzoeken.

Reactie van redactie website:

Op 10 december zijn de laatste lantaarnpalen geplaatst en aangesloten.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden