Douwe Oosterveen wethouder in Steenwijkerland

24-04-2017

Douwe Oosterveen wethouder in Steenwijkerland

Douwe Oosterveen stopt als raadslid en fractievoorzitter voor Gemeentebelangen De Wolden. Hij wordt wethouder in de Gemeente Steenwijkerland voor de Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB). Voorzitter Ank van der Ziel van Gemeentebelangen De Wolden: "Bij het vertrek van Douwe verliezen wij een ervaren en door de wol geverfde bestuurder. Wij danken hem voor zijn inzet gedurende drie raadsperiodes en wensen Douwe veel succes toe met deze nieuwe stap in zijn carrière".

Sinds 2006 is Douwe Oosterveen lid van de raadsfractie van Gemeentebelangen, vanaf 2014 geeft hij leiding aan de acht leden tellende fractie. Daarnaast is hij lid van provinciale staten van Drenthe namens Sterk Lokaal en actief in het bestuur van Raadslid.nu.

Vice-fractievoorzitter Ronald Brouwer: "We zullen de coachende rol van Douwe missen. Daarnaast wil ik mijn bewondering uitspreken voor de goede manier waarop hij aan de fractie leiding gaf, uiterst zorgvuldig met oog voor details."

De fractie gaat in gesprek met kandidaten van de lijst uit 2014 om Douwe op te volgen. Daarnaast zal de fractie een nieuwe fractie-voorzitter benoemen.

Douwe Oosterveen aan het woord tijdens de begrotingsvergadering - eigen foto Gemeentebelangen De Wolden
 

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden