Bruggen bouwen boven de N48 en veiligheid voorop

19-05-2017

De Lindeweg en de oversteek bij de N48 bij Zuidwolde kwam op 18 mei op de agenda door een burgerinitiatief. Hier moet een vrij liggend fietspad komen en daarvoor zijn meerdere mogelijkheden. Gerbrand Gol deed namens Gemeentebelangen De Wolden het woord in het debat over de verkeerssituatie.

Ecoduct, fietsbrug of toch wat anders?
De raad werd geacht op vier vragen antwoord te geven, deze vind je hier. Ook staat hier meer informatie over de problemen en vraagstukken. In dit geval was het moeilijk te bepalen wie waar wat over te zeggen had. Bijvoorbeeld het ecoduct, de regelgeving hierover treft ook de Provincie. Een fietspad hierover leggen bleek geen grond te vinden bij die Provincie. Een fietsbrug dan maar, maar hoe? Sober, of toch een wat mooier kunstwerk? En van welk materiaal en hoe besteedt de raad het aan? Vele vragen, maar wel een vruchtbare discussie.


Bruggen bouwen kan soms lastig zijn
Wat Gemeentebelangen betreft staat verkeersveiligheid altijd voorop, helemaal als het om schoolgaande kinderen betreft die over de tot nu toe gevaarlijke weg fietsen. De voorkeur ligt alleen wel om toch een mogelijkheid te vinden om het fietspad met het ecoduct te verenigen. Mocht dit bij een laatste navraag bij de Provincie niet mogelijk zijn, zien wij graag een snelle en sobere oplossing. Geld is niet op voorhand, dus er zal goed gekeken moeten worden over hoe het gefinancierd wordt. Als de veiligheid maar gehandhaafd kan worden.
 Bron: Raadsinformatie De Wolden

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden