Gemeentebelangen De Wolden naar Tweede Kamer

Gemeentebelangen De Wolden naar Tweede Kamer

17-11-2017

Woensdag 15 november heeft een 17 koppige delegatie namens Gemeentebelangen De Wolden een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. Het bezoek had meerdere kanten. De bedoeling was om de twee Drentse kamerleden, Erik Ziengs en Agnes Mulder te ontmoeten. Echter, Agnes Mulder had verplichtingen vanwege de klimaattop in Bonn.

Gelukkig was het Tweede Kamerlid Maurits von Martels in haar plaats beschikbaar om tijdens de lunch ongedwongen het gesprek met de afvaardiging van GB aan te gaan. Het gesprek met Erik Ziengs vond plaats in de fractiekamer van de VVD waar ook Arne Weverling oud wethouder van de gemeente Westland aanschoof.

Tijdens de gesprekken, met zowel Von Martels als Ziengs, kwamen meerdere zaken aan de orde. Er werd bewondering uitgesproken voor de inzet van de Tweede Kamerleden uit de regio. Het vraagt privé een grote investering om de werkzaamheden in de Kamer uit te voeren.

Vanzelfsprekend werden er door Gemeentebelangen ook onderwerpen ingebracht die belangrijk zijn voor De Wolden. Bijvoorbeeld de situatie rondom de A28. Tegenwoordig komen we de A28 al wekelijks tegen bij de verkeersinformatie. Nu het laatste stukje verdubbeling van de E233 (A37 in Dld) tussen Meppen en Cloppenburg er aan zit te komen moeten we de gevolgen hiervan voor de A28 niet onderschatten. Daarnaast is ook de verdubbeling van de N48 besproken, een kans om onze regio “dichterbij” de sterke economische regio Twente te brengen.

Het succes van initiatiefrijk De Wolden, het project met €1,5 miljoen beschikbaar voor initiatieven uit de samenleving, is door Gemeentebelangen naar voren gebracht als voorbeeld voor alle overheden. Loslaten en Vertrouwen, het werkt!!

Tweede Kamer Den Haag Erik Ziengs Agnes Mulder Maurits von Martels A28 N48 Initiatiefrijk