Omgevingsplan Echten gaat door

13-09-2007

ZUIDWOLDE – Het faillissement van de stichting Landschapsbeheer Drenthe heeft geen gevolgen voor het omgevingsplan Echten. Wel is het project voor de Reest tijdelijk stilgelegd. Dat zei wethouder Ank van der Ziel naar aanleiding van vragen van Harold Benning (Gemeentebelangen)
en Jan Nijboer van de VVD.
Landschapsbeheer Drenthe deed nogal wat projecten in De Wolden, waaronder Hees en Oldenhave. In opdracht van de gemeente was de stichting ook bezig in Echten. Doel van dat plan is om samen met de bewoners zorg te dragen voor het landschap en het behoud van cultuurhistorie. In het voorjaar werden werkplannen gemaakt voor de deelnemers, in de wintermaanden zouden die uitgevoerd worden. Wethouder Liesbeth Koster benadrukte dat de plannen in Echten gewoon verder kunnen. ‘Het is helemaal voorbereid en het plan is uitvoeringsgereed. Landschapsbeheer Drenthe zou de directie doen, de werkzaamheden door een ander. De begeleiding moet nu opnieuw bekeken worden, voor de directievoering komt een nieuwe opdracht vanuit de gemeente.‘ Ze zei er wel bij dat een beetje vertraging mogelijk is.
Wat de financiën betreft maken ze zich in De Wolden niet zo‘n zorgen. ‘Wat nog niet gerealiseerd is, blijft beschikbaar‘, zei Liesbeth Koster. Het faillissement kwam overigens wel als een verrassing bij het college binnen, ook al was wel bekend dat er wat problemen waren.

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden