Gemeentebelangen is berg afval naast A28 zat

16-05-2008

ECHTEN - De afvalhoop die vrijwel het hele jaar bij de afrit Echten aan de A28 ligt opgeslagen, is beslist geen visitekaartje voor de gemeente De Wolden.
Dit stelde Gemeentebelangen gisteravond tijdens de raadsvergadering. De berg afval, veelal bermmaaisel, ligt dan wel op grondgebied van de gemeente Hoogeveen, volgens Gemeentebelangen is het gebied wel de entree naar De Wolden, vooral omdat de afslag bij de A28 de naam Echten heeft. ‘Het eerste dat toeristen die deze afslag nemen zien, is een berg afval’, aldus Douwe Oosterveen.

Wat Gemeentebelangen betreft moet wethouder Liesbeth Koster in het geweer komen tegen het afval. Koster heeft al actie ondernomen en op ambtelijk niveau is er contact geweest met de gemeente Hoogeveen. Dit heeft niet tot verbetering geleid en Koster stelde Gemeentebelangen dan ook voor het punt zelf bij collega-partijen in de Hoogeveense politiek aan de kaak te stellen.

Koster haalde nog even aan dat Hoogeveen het op het ogenblik kennelijk niet zo goed voor elkaar heeft als de gemeente De Wolden, die een eigen composteerbedrijf heeft voor bermmaaisel.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden