Twee brede scholen in Zuidwolde

27-06-2009

Twee brede scholen in Zuidwolde

Binnen enkele jaren heeft Zuidwolde twee brede scholen. Christelijke basisschool De Hoeksteen verhuist van de Schoolbrink naar de Heidelaan en gaat daar samen met De Zaaier, de andere christelijke school, een brede school vormen. Na de fusie van d'Ekkelboom en De Zwermkorf ontstaat er ook één openbare brede school aan de Schoolbrink.

De gemeenteraad van De Wolden stemde donderdagavond unaniem in met het plan voor twee brede scholen en stelde hiervoor voorbereidingskredieten beschikbaar. Met twee basisscholen aan de Heidelaan geeft het bestuur van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Zuidwest-Drenthe (VCPOZD) gehoor aan een motie van de raad van 26 maart.

Belangrijke nieuwe uitgangspunten in het plan voor twee brede scholen, waarvoor de gemeente 3 miljoen euro beschikbaar heeft, zijn de verplaatsing van De Zaaier naar het gebouw van De Zwermkorf aan de Heidelaan per 1 augustus 2010 en nieuwbouw voor De Hoeksteen, grenzend aan het nieuwe onderkomen van De Zaaier.

De verhuizing van De Zwermkorf naar de Schoolbrink ligt nog erg gevoelig bij ouders. "We weten nog van niks. Door het bestuur en de medezeggenschapsraad is niet met ons gecommuniceerd", sprak Jan Roelof Berk namens verontruste ouders in de raadsvergadering.

Wethouder Bert Damming (PvdA) beloofde dat hij zeer zorgvuldig met de belangen van De Zwermkorf zal omspringen. De Zwermkorf krijgt volgens hem 'goede tijdelijke huisvesting'. Hij noemde het brede schoolproces, waarin Douwe Oosterveen van Gemeentebelangen namens de raad een voortrekkersrol vervulde, een "moeilijke bevalling". "Maar de gemeenteraad heeft de nodige kraamhulp verleend."

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden