Douwe Oosterveen: Dit is winst

28-06-2009

ZUIDWOLDE - Zuidwolde krijgt definitief twee brede scholen. De openbare basisscholen d'Ekkelboom en De Zwermkorf zoeken elkaar op aan de Schoolbrink en vormen een fusieschool. De twee christelijke scholen De Zaaier en De Hoeksteen vestigen zich als zelfstandige scholen op één plek aan de Heidelaan. Met de klap van de hamer bekrachtigde burgemeester Peter Snijders gisteravond in een volle raadzaal een historische stap.

Twee brede scholen op twee plekken was precies zoals de politiek het zich een paar maanden geleden had voorgesteld in een raadsbreed gesteunde motie. De fusie van de twee openbare scholen was met deze motie al duidelijk, een week geleden maakte de Vereniging voor Primair Christelijke Onderwijs in Zuidwest-Drenthe (VCPOZD) bekend toch bereid te zijn de Hoeksteen te verhuizen naar De Zaaier. Daarmee was het plaatje compleet. "Dit is winst, vooral voor het dorp Zuidwolde en voor de kinderen in het bijzonder", oordeelde Douwe Oosterveen (Gemeentebelangen).

Voor de brede scholen wordt twee keer 144.000 euro aan voorbereidingskrediet uitgetrokken, maar de voltallige raad hoopt dat dit bedrag lager gaat uitvallen als de twee trajecten gelijk op lopen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden