De Wolden erg blij met project N48

27-06-2009

zuidwolde - Eind volgend jaar heeft Zuidwolde één ongelijkvloerse aansluiting op de vernieuwde en verkeersveiliger N48. Deze komt ter hoogte van de Oosterweg. Vanaf dit punt wordt een nieuwe verbindingsweg naar de Nijverheidsweg en de Steenbergerweg aangelegd. Dit tracé krijgt een breedte van 6 meter en de maximumsnelheid wordt 60 kilometer per uur.

De gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem in met het bestemmingsplan 'Aansluiting N48 Zuidwolde'. "Een mijlpaal", vindt VVD-wethouder Liesbeth Koster. Bij het plan op en rond de N48 trekt De Wolden samen op met Rijkswaterstaat. Er was hierover de afgelopen paar jaar veelvuldig overleg met een plaatselijke klankbordgroep.

"Dit is het omvangrijkste plan uit de geschiedenis van onze gemeente", benadrukte fractievoorzitter Jan ten Kate van Gemeentebelangen met gepaste trots.

Op nadrukkelijk verzoek van het comité Boslaan/Zuidwolde-Oost worden de nieuwe aansluiting op de N48 - de weg tussen Hoogeveen en Ommen - en de verbindingsweg in Zuidwolde door beplanting volledig aan het zicht onttrokken. Al eerder besloot de gemeente om deze weg verder van de Boslaan aan te leggen.

Door de plannen gaat er groen verloren. In een reactie op een bezwaar van de Milieufederatie Drenthe en het Drents Landschap zeggen B en W toe dat 'verloren bos en natuur worden gecompenseerd'. Vanwege de ecologische hoofdstructuur vinden beide natuurorganisaties het opschuiven van de N48 in oostelijke richting de beste oplossing. Dat is volgens zowel de gemeente als Rijkswaterstraat te ingrijpend en te duur.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden