Historie Ruinerwold

12-09-2009

Regelmatig heeft de raad gesproken over de huisvesting problematiek van de Stichting Historie Ruinerwold. (SHR). Begin september werd er voor de vierde keer een brief aan de raad gestuurd om nogmaals te benadrukken dat de enige zekerheid die het bestuur van de SHR tot nog toe heeft is dat het huidige huurcontract op 31 maart 2010 afloopt. Of er dan plaats voor deze stichting in het dorpshuis de Buddingehof is, blijft de vraag.

Reden genoeg voor de fractie van Gemeentebelangen om over deze kwestie vragen aan het college te stellen. Deze vragen luiden als volgt:

Onlangs ontvingen wij een brief van de Stichting Historie Ruinerwold. Zij schetsen in deze brief de geschiedenis en toekomst van haar huisvestingsproblemen. De geschiedenis is wel duidelijk, maar voor de toekomst ziet het er naar uit dat de Stichting per 30 maart 2010 zonder huisvesting zit.

Stichting Historie Ruinerwold is één van de mogelijke deelnemers aan de zogenaamde 2e fase van de ontwikkeling in Ruinerwold. (toename multifunctionaliteit Dorpshuis Ruinerwold) Hierin kunnen bijvoorbeeld ook Stichting Welzijn, de bibliotheek en anderen deelnemen.

Het bovenstaande geeft de fractie van Gemeentebelangen aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

1. Hoe staat het met de ontwikkeling van de 2e fase in Ruinerwold?

a. Ziet het college mogelijkheden de Stichting Historie te helpen met haar huisvestingsprobleem? Zo ja, hoe en wanneer? Zo nee, waarom niet?

b. Indien één en ander onderdeel is van de begroting 2010, kan het dan bij een positief besluit van de raad nog voor 30 maart 2010 gerealiseerd worden?

Het college beantwoorde bij monde van wethouder Damming dat hij hem persoonlijk verantwoordelijk voelde voor de huisvesting van de SHR in het dorpshuis te Ruinerwold. Diverse gesprekken zijn gevoerd en staan alweer op de agenda. Niet zeker is dat al per 1 april 2010 de definitieve plek in het dorpshuis kan worden betrokken maar ook daarvoor is het college op zoek naar een oplossing. Op de vraag waarom het college vanaf mei 2008 naar aanleiding van de vorige brieven de raad niet had geïnformeerd, gaf de wethouder aan dat dit anders had gemoeten.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden