Thema - avond: Sportaccommodaties in de toekomst..

02-10-2009

Gemeente De Wolden gaat een nieuwe structuurvisie opstellen. In een structuurvisie worden afwegingen gemaakt voor het toekomstig (ruimtelijk) beleid van de gemeente. In de raadsvergadering van donderdag 8 oktober moeten de ambities van de gemeente voor de toekomst worden vastgesteld. Deze ambities vormen de leidraad voor de structuurvisie.

De structuurvisie gaat in grote lijnen over: Wonen, Leefbaarheid, Landbouw, Recreatie en Natuur.

Een van de aspecten van leefbaarheid is sport. Begin 2008 is de sportnota door de gemeenteraad vastgesteld. Onderdeel van die nota was een onderzoek naar het gebruik van sportaccommodaties. (Hoffman,krul & partners) Daaruit bleek dat op een aantal plaatsen sprake is van een overschot aan speelvelden.

Denkrichting Gemeentebelangen

Gemeentebelangen ziet hier mogelijkheden en kansen voor sportverenigingen, door efficiënter en waar mogelijk geïntegreerd gebruik te maken van ruimte binnen de accommodaties. Dit kan door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in hoogwaardige sportvelden waardoor de sport met minder ruimtegebruik toch een extra impuls kan krijgen. Er zijn ideeën over financieringsmogelijkheden die parallel lopen met ideeën in het kader van de structuurvisie.

Enkele jaren geleden heeft bureau Oranjewoud op eigen initiatief enkele schetsmatige ideeën opgesteld die overeenkomen met onze bovenomschreven denkrichting.

Daarom heeft Gemeentebelangen bureau Oranjewoud gevraagd deze ideeën te actualiseren op basis van de huidige inzichten met de sportnota en toekomstige structuurvisie als leidraad.

Op dinsdag 6 oktober zal bureau Oranjewoud haar ideeën presenteren om 20.00 uur in het dorpshuis t Markehuus te Veeningen. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Adres: Dorpshuisstraat 43 Veeningen

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden