College De Wolden in de startblokken.

15-04-2010

Het nieuwe college van De Wolden is rond. Donderdagmiddag presenteerden Gemeentebelangen, VVD en CDA het collegeprogramma. Ondanks de forse bezuinigingen die volgen, is in dit programma toch enige ruimte voor nieuwe plannen. Een van de ideeën is een plan te maken voor een juiste benadering van de krimp.

Als de raad volgende week donderdag goedkeuring geeft, wordt het college gevormd door Jan ten Kate (Gemeentebelangen), Liesbeth Koster (VVD) en Henk Lammers (CDA), onder voorzitterschap van burgemeester Peter Snijders.

Ook is er overeenstemming bereikt in de portefeuilleverdeling. Opvallend is dat Liesbeht Koster de haar vertrouwde portefeuille met milieu en wegen loslaat. Zij zal zich buigen over het pakket van Bert Damming. Hiervoor is gekozen om iedereen eenzelfde en frisse start te geven in het nieuwe college.

Basis voor het collegeprogramma zijn de thema's van de Politieke termijn agenda (PTA), de ingebrachte punten door de politieke partijen en de uitkomsten van de coalitieonderhandeling.

Onder het motto 'Dienstverlenend, Dynamisch, Duurzaam' zet het college in op het realiseren van de thema's leefbaarheid, sociaal beleid, economie, dienstverlening, bestuurlijke vernieuwing en financiën. Hierbij vormen burgerparticipatie en samenwerken de rode draad binnen de twaalf programma's van het collegeakkoord.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden