Jan van 't Zand fractievoorzitter Gb De Wolden

24-04-2010

Zuidwolde - De fractie van Gemeentebelangen De Wolden heeft Jan van 't Zand uit Zuidwolde gekozen als fractievoorzitter. Douwe Oosterveen (Zuidwolde) is gekozen als vice-fractievoorzitter. De functie van fractie-voorzitter was vacant na de benoeming van Jan ten Kate uit Koekangerveld tot wethouder.

Volgens Jan van 't Zand, die de afgelopen weken de functie van fractievoorzitter al tijdelijk heeft ingevuld, heeft de fractie bewust gewacht tot na de raadsvergadering van 22 april jl. "In die vergadering zijn de wethouders aangesteld. Vervolgens zijn er nog twee nieuwe raadsleden beƫdigd, onder wie Pieter Groot van Gemeentebelangen. Onze fractie is dus nu pas compleet," aldus Van 't Zand. "Het is een grote eer voor mij om door de fractie tot voorzitter gekozen te worden. Ik vind het een uitdaging om leiding te mogen geven aan de grootste raadsfractie in De Wolden, mede gezien de moeilijke financiƫle tijden die ons te wachten staan. Gemeentebelangen heeft altijd constructief meegewerkt aan het welzijn van de gemeente De Wolden en haar inwoners. Daaraan verandert met een nieuwe fractievoorzitter natuurlijk niets."

Jan van 't Zand zit twaalf jaar voor Gemeentebelangen in de raad van De Wolden. De afgelopen periode 2006-2010 heeft hij vele functies vervuld binnen de raad. Onder andere vice-voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden