Sloop oude schoolgebouw De Wijk

22-06-2010

De Wijk - In opdracht van de gemeente De Wolden gaat Sloopwerken Bork BV van start met de sloop van de leegstaande basisschool De Horst, de gymzaal en het gebouw waarin de peuterspeelzaal gevestigd was.

Woensdag begint Bork met de sloop van de peuterspeelzaal. Maandag 28 juni volgen de basisschool en de gymzaal. De werkzaamheden worden gedaan met onder meer sloopkranen. Hoelang de werkzaamheden gaan duren, is nog niet bekend.

Wethouder Jan ten Kate is verheugd dat de sloopwerkzaamheden zo snel kunnen beginnen: 'Een langdurig leegstaand gebouw midden in het dorp is niet wenselijk voor de uitstraling van de Wijk.'

De kinderen van obs De Horst en de peuterspeelzaal gaan sinds begin mei naar de nieuwe brede school aan de Postweg in de Wijk. Komende zaterdag wordt deze officieel geopend met een feestelijk programma.Vanaf 11.00 uur zijn er diverse activiteiten, zoals clowns, luchtkussens, kraampjes, optredens van rappers, streetdance, Klabats en Apollo. Verder zijn er activiteiten rond de pannakooi. De officiƫle opening is om 10.30 uur door rolstoeltennister Korie Homan, voetballer Erik Bakker van FC Zwolle en oud-wethouder Ank van der Ziel.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden