Gemeentebelangen bezoekt Lokaal Dinkelland

22-03-2012

Werkbezoek Dinkelland

Op donderdag 22 maart hebben de fractie, de wethouder en een aantal bestuursleden van Gemeentebelangen De Wolden een werkbezoek gebracht aan de fractie van Lokaal Dinkelland gemeente Dinkelland.

Wij werden gastvrij ontvangen in het gemeentehuis in Denekamp. Na een kopje koffie kregen we door de gemeentesecretaris uitleg over het ontstaan van de gemeente Dinkelland en de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Daarna zijn we rondgeleid door het gemeentehuis.

Aansluitend heeft één van de ambtenaren een presentatie gegeven over het kernenbeleid van de gemeente Dinkelland. Een onderwerp dan in onze gemeente De Wolden ook actueel is door het opstellen van dorpsvisies. Er zijn dus ook ruimschoots methoden en ervaringen uitgewisseld.

Tussen het middag- en avondprogramma werden we getrakteerd op een uitstekende broodmaaltijd bij Brasserie ’t Peerke. Deze brasserie wordt gerund door een bijzondere groep mensen: cliënten met een verstandelijke beperking van zorginstelling Aveleijn.

’s Avonds werd een bezoek gebracht aan Kulturhuus De Mare in Noord-Deurningen. In dit gebouw zijn diverse functies bij elkaar gebracht. Zo zijn er een sporthal en een crèche in het gebouw dat is verbonden met de bestaande school. Kortom, je kunt er terecht voor informatie en advies, cultuur en educatie, sport en bewegen en niet te vergeten ontmoeting en ontspanning.

In het Kulturhuus werd tenslotte door de kernraad van Noord-Deurningen nog een presentatie gegeven over het ambitieuze plan om Noord-Deurningen energieneutraal te maken.

Al met al een leerzaam en nuttig bezoek dat vast en zeker op korte termijn leidt tot een tegenbezoek.

  

             

Voor meer foto's klik op deze link.

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden