Alternatief voor Zwembad Ruinen

08-06-2013

Alternatief voor zwembad Ruinen

Het zwembad te Ruinen is een van de bezuinigingen die de gemeente De Wolden moet doorvoeren. Het zwembad heeft de laatste jaren veel slechtere bezoekersaantallen laten zien dan de andere zwembaden in De Wolden. Sluiting is dan ook niet te voorkomen volgens het college, vooral ook omdat de camping een eigen zwembad gaat bouwen waardoor circa 7000 zwemmers minder in het openluchtbad komen zwemmen. Daarmee valt een groot deel van de exploitatie van het zwembad weg. Realisatie van een natuurzwembad/zwemvijver is door het college geen reële optie genoemd.

De fractie van Gemeentebelangen vindt dat in Ruinen gezwommen moet kunnen worden. Dus moet nu naar een alternatief voor Ruinen gezocht worden. Wat ons betreft is dat wel een recreatieve zwemvijver. De gemeente kan wat ons betreft het zwembad slopen en ter plaatse een zwemvijver met speelstrand en ligveld aanleggen. Wij hebben daarbij als voorbeeld de Zwarte Dennen. (de oppervlakte van het terrein bedraagt circa 3 hectare.) Dat kan daarna ‘om niet’ aan de camping overgedragen worden, die onderhoud en exploitatie voor een lange termijn moet garanderen. Over het zwemmen van ‘De jeugd van vroeger’ en het schoolzwemmen moeten dan afspraken met de camping gemaakt worden. De camping krijgt in ruil daarvoor een extra voorziening.

De fractie van Gemeentebelangen vind een dergelijke forse investering in Ruinen verantwoord omdat daarmee de recreatieve functie van Ruinen versterkt wordt.

 

Alternatief voor Ruinen, de Zwarte Dennen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden