Kadernota 2014

09-06-2013

Kadernota 2014

Donderdag 13 juni bespreekt de raad van de gemeente De Wolden de Kadernota 2014. In de Kadernota worden het beleid van de gemeente voor de jaren t/m 2014 en de financiële gevolgen daarvan vastgelegd. De Kadernota wordt opgesteld door het college van B&W en is eigenlijk een voorstel aan de raad. De raadsfracties reageren hier (in 1e termijn) schriftelijk op door het geven van hun Algemene Beschouwingen. Ook het college doet de 1e termijn schriftelijk. Donderdag 13 juni beginnen we dus met de mondelinge tweede termijn van de raad.

Gemeentebelangen heeft in haar Algemene Beschouwingen gezegd dat zij vindt dat de gemeente te veel bezuinigd, met name op twee punten. Het college wil de komende jaren bijna zes ton per jaar apart zetten voor fietspaden. Wij vinden dat te veel. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat aanleg van fietspaden veel langer duurt dan gedacht. We moeten voorkomen dat we voor lange tijd geld ongebruikt in een potje laten zitten. Wij zullen daarom voorstellen alleen in 2014 en 2015 zes ton voor fietspaden te reserveren. Wij denken dat we daarmee meer dan twee jaar vooruit kunnen. Als dit geld besteed is gaan we dan weer kijken naar financiering van fietspaden.
Een tweede punt waar teveel bezuinigd wordt is dat het college bijna twee ton per jaar wil reserveren voor bezuinigingen die het Rijk eventueel nog zou kunnen opleggen. Wij vinden dat te voorbarig. Als het Rijk werkelijk de gevreesde bezuinigingen oplegt zullen we dan de nodige ombuigingen realiseren. Tot die tijd willen wij geen 'dood geld', maar investeringen in onze eigen gemeente.

Hieronder vindt u de Kadernota 2014 en onze Algemene Beschouwingen, Amendementen, Motie en het bijbehorende Persbericht.

Algemene Beschouwingen van Gemeentebelangen

Persbericht Algemene Beschouwingen

Amendement Fietspaden

Amendement Mondriaanakkoord

Amendement investeringsruimte

Motie Zwembad Ruinen

Persbericht Zwembad Ruinen

Kadernota 2014

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden