Woonlasten stijgen niet in 2016!

09-12-2015

 
Gemeentebelangen De Wolden is erg tevreden dat de woonlasten in 2016 niet stijgen. Fractiewoordvoerder financiën Harold Benning: "Bij de begroting voor 2016 hebben we samen met de VVD een motie ingediend om er voor te zorgen dat de woonlasten in 2016 niet stijgen. Het college is erin geslaagd dat te realiseren."
Gemeentebelangen vindt dat, nu het economisch beter gaat, het tijd is om iets terug te doen voor de inwoners van De Wolden. "We hebben de laatste jaren op een aantal fronten moeten bezuinigen. Dat is niet leuk, maar de inwoners van De Wolden hebben begrip getoond. Nu het economisch beter gaat krijgen we als gemeente iets meer geld van het Rijk. Gemeentebelangen vindt dat dat nu aan de inwoners van De Wolden ten goede moet komen," zegt Harold.
De Woonlasten stijgen niet door een aantal factoren. Harold Benning: "Door de goede manier waarop onze inwoners het scheiden van afval hebben opgepakt kan de afvalstoffenheffing omlaag. De rioolheffing hoeft minder te stijgen doordat we als gemeente samen gaan werken met een aantal andere gemeenten en het waterschap," aldus Benning. "Maar dan nog zouden de woonlasten licht stijgen. We hebben er daarom voor gekozen om de OZB te verlagen."
De voorstellen voor de tarieven van de woonlasten moeten officieel door de raad worden vastgesteld op 10 december. "Omdat er destijds brede steun was voor de motie, nemen we aan dat de raad zal instemmen met deze tarieven," besluit Harold Benning. 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden