Prijs voor initiatief Glasvezel De Wolden

29-01-2016

Prijs voor initiatief Glasvezel De Wolden

ZUIDWOLDE - Initiatiefgroep Glasvezel De Wolden heeft de prijs 'Raspaard' van de gemeente De Wolden gekregen.

Twee vrijwilligers hebben uit handen van burgemeester Roger de Groot de oorkonde en het Raspaard in ontvangst genomen. Dat gebeurde in de pauze van de gemeenteraadsvergadering in het raadhuis van De Wolden in Zuidwolde.

Raspaard
Het Raspaard is een wisseltrofee voor een initiatief van en voor inwoners van De Wolden. Burgemeester Roger de Groot lanceerde dit idee tijdens zijn nieuwjaarsrede vorig jaar: “Het is een eretitel voor een initiatief uit De Wolden, dat we graag in het zonnetje willen zetten. Ik werd geïnspireerd door de vele initiatieven die onze inwoners nemen om een bijdrage te leveren aan het prettige leefklimaat in onze gemeente. De eerste winnaar van deze bijzondere wisseltrofee voldoet zeker aan de criteria.” 

Glasvezel de Wolden
De medewerkers van Glasvezel de Wolden willen op eigen initiatief met verschillende acties glasvezel in de hele gemeente De Wolden realiseren. In samenwerking met netbeheerder Rendo is er een pilotproject in Ruinerwold. Daarna wordt gekeken of het glasvezelnetwerk in de hele gemeente kan worden neergelegd. Dat is afhankelijk van of er genoeg vraag naar is.

Bert Denneman van Beeldenatelier de Wildschutserve bij De Wijk heeft het Raspaard ontworpen en gemaakt.
 

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden