Dialoogbijeenkomsten-Nieuwe werkwijze raad

14-09-2016

Nieuwe werkwijze raad: eerste dialoogbijeenkomst op 8 september

RSS

In het kader van de nieuwe werkwijze ‘3DeWolden’ organiseert de raad van De Wolden op donderdag 8 september de allereerste openbare dialoogbijeenkomst.

Die vindt plaats op twee locaties tegelijk, namelijk in het Buitencentrum De Poort in Ruinen en de Buurtkamer Buddingehof in Ruinerwold. Het thema voor deze bijeenkomst is ‘Evaluatie Overheidsparticipatie’. De gemeenteraad gaat op beide locaties met verschillende maatschappelijke initiatieven in gesprek over de regeling Initiatiefrijk De Wolden, zodat de raad deze regeling straks nog beter kan evalueren.

Hoe ziet de avond eruit?

De raad gaat in vier verschillende rondes in gesprek met in totaal tien verschillende initiatieven, die in de afgelopen periode gebruik hebben gemaakt van de subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden. Aan de hand van verschillende vragen wordt in beeld gebracht hoe de regeling wordt ervaren, wat er goed en minder goed werkt, hoe de rol van de gemeente wordt ervaren en wat we hiervan kunnen leren.

U bent van harte uitgenodigd!

De raad van De Wolden nodigt ook andere maatschappelijke initiatieven, belanghebbenden en geïnteresseerden van harte uit om aanwezig te zijn bij de eerste dialoogbijeenkomst van 8 september aanstaande. Aanvang is 19.30 uur, locatie Buurtkamer Buddingehof in Ruinerwold en locatie Buitencentrum De Poort in Ruinen.

Werken met thema’s

De raad gaat werken met thema’s die van belang zijn voor De Wolden. Voor de komende maand zijn de thema’s al bekend.

  • 15 september komt het thema armoedebestrijding aan bod in dorpshuis De Veldhoek te Koekangerveld
  • 22 september gaat het over het thema wonen in het gemeentehuis te Zuidwolde
  • 6 oktober gaat de raad in gesprek bij De Zuiderhof te Zuidwolde, over het fietspad aan de Meppelerweg 

 

Wilt u iets bij de raad aankaarten?

U kunt ook actuele thema’s aandragen waarover u met de raad in gesprek wilt. Wilt u hier meer over weten? De griffie helpt u graag verder: T. 14 0528 of via het e-mailadress griffier@dewolden.nl. U vindt meer informatie ook op de pagina 3DeWolden.

 

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden