Huurder gezocht voor zwembad smit Zuidwolde.

31-05-2008

ZUIDWOLDE - De gemeente De Wolden gaat bekijken of verhuur van de zwem- en bewegingsstudio van Johan Smit aan de Zuideresweg in Zuidwolde voorlopig mogelijk is. Johan Smit moet wegens ziekte stoppen met het succesvolle bedrijf en heeft het pand te koop aangeboden aan de gemeente De Wolden.
Die heeft besloten tot aankoop over te gaan omdat het pand dicht bij de sportvelden en sporthal strategisch van belang kan zijn in de toekomst.

Gemeentebelangen vreest dat door de sloop van het zwembad een tweede ‘locatie café De Vries‘ gaat ontstaan in Zuidwolde.
Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van de zwembadaccommodatie.

Het amendement om de mogelijkheid te bieden tot verhuur van het perceel zodat de zwem- en bewegingsstudio voor een bepaalde tijd behouden kunnen worden, kreeg donderdagavond de unanieme steun van de gemeenteraad.
Het nieuws dat het zwembad binnenkort gaat sluiten, heeft tot veel teleurgestelde reacties geleid onder de zwemmers. Dit zijn veel ouders die hun kinderen, ook vanuit de regio, in het bad hun diploma‘s laten halen, maar ook oudere mensen en zwemmers met lichamelijke ongemakken die het zwembad met veel plezier gebruiken vanwege de warmte van het water. .

Wethouder Ank van der Ziel voelde zich overvallen door het amendement, maar wilde de mogelijkheden wel uitzoeken. Als richtdatum voor een huurder is 1 oktober 2008 gekozen, de datum waarop de feitelijke overdracht van het perceel is.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden