Dorpscolom

15-03-2009

Ooit mocht ik de raadsvergaderingen van de gemeente De Wolden verslaan en daar was bijna altijd wel ikets te doen. Gisteravond had collega Roelien daar weer geen tijd om zich te vervelen. De raad van De Wolden was namelijk weer eens boos op wethouder Bert Damming.
Nu had hij een motie van de gemeenteraad niet gerespecteerd en kwam het college met het plan voor een unilocatie voor de vier scholen in Zuidwolde. De raad had ooit juist gevraagd naar duolocaties. De PvdA-wethouder kreeg van alle fracties billenkoek, maar of het consequenties heeft voor zijn positie, wordt later wellicht duidelijk. Er was gisteravond door het late tijdstip onvoldoende tijd voor de verdediging van Damming, dus dat komt nog terug in de raad.


Het doet mij enigszins denken aan de escapades van oud-wethouder Frens Wemmenhove, die nogal eens zijn eigen gang ging en uiteindelijk om die reden sneuvelde. Nu is Bert Damming zeker geen Frens Wemmenhove, maar iemand die alle partijen graag te vriend wil houden. Het is maar de vraag of de raad Damming nog `te vriend houdt`.

In november 2007 kroop de wethouder ook al door het oog van de naald. Toen bleek dat er al zeven jaar geen verordening huisvesting onderwijs bestond in De Wolden. Damming moest diep door het stof en bood zijn welgemeende excuses aan de raad aan. De messen zijn nu weer geslepen, het is de vraag of ze nog gebruikt worden vóór de raadsverkiezingen van 2010.

Wanneer Damming aan de scherpe messen weet te ontkomen, vermoed ik dat hij in ieder geval niet meer op de kandidatenlijst voor de PvdA voorkomt. Het schijnt dat ene Mark Turksma graag wethouder wil worden….

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden