Koekange werkt hard aan dorpsvisie!

09-01-2010

Koekange werkt hard aan de ontwikkeling van een dorpsvisie. Koekange is een van de eerste dorpen die zich hier actief voor inzet. Het is voor de gemeenschap Koekange belangrijk te weten wat er leeft binnen onze gemeenschap en welke stappen gezet moeten worden om de leefbaarheid te behouden en te bevorderen. De gemeente biedt binnen de structuurvisie, een gemeentelijke visie, de mogelijkheid hiervoor.

Inmiddels is de projectgroep, het bestuur van dorpsbelangen Koekange e.o., enthousiast aan de slag met het ontwikkelen van een vragenlijst. Deze vragenlijst wordt medio januari verspreid via het dorpsinformatieblad "De Koegang".

Voorzitter Johannes de Kleine meldt dat het bestuur dorpsbelangen zich hier graag voor inzet en verwacht dat de bevolking actief meedoet in het proces.

In oktober van vorig jaar is een klankbordgroep van 30 personen samengesteld uit allerlei geledingen uit Koekange o.a. sport, kerk, middenstand, verenigingsleven, onderwijs, enz. De enthousiaste klankbordgroep is reeds twee keer bij elkaar geweest om het plan van aanpak en de vragenlijst te bespreken. Nadat de uitkomsten van de vragenlijst bekend zijn zullen in maart een aantal themabijeenkomsten worden georganiseerd.

Het streven is om in mei 2010 de dorpsvisie Koekange klaar te hebben, waarna er een plan van aanpak wordt opgesteld. De projectgroep en de klankbordgroep hoopt dat de bevolking actief meedoet in de ontwikkeling van de dorpsvisie.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden