Kandidaat-wethouder gemeentebelangen bekend

15-01-2010

Wethouder Ank van der Ziel van Gemeentebelangen heeft in de ledenvergadering van 10 november jl. aangekondigd na de verkiezingen niet meer beschikbaar te zijn als wethouderskandidaat. Het bestuur heeft van de leden de opdracht gekregen om een nieuwe wethouderskandidaat te zoeken.

Gemeentebelangen De Wolden wil een open en transparante partij zijn, wat onder andere inhoudt dat voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen, de wethouderskandidaat bekend is.

Er zijn in het kader hiervan gesprekken gevoerd met de lijsttrekker en huidige fractievoorzitter, Jan ten Kate. Voorzitter van het bestuur Petra Haanstra is verheugd te kunnen meedelen dat Jan ten Kate zich bereid heeft verklaard beschikbaar te zijn als kandidaat-wethouder.

Jan is 45 jaar, woonachtig in Koekangerveld en heeft samen met zijn vrouw een melkveehouderij -bedrijf. Hij heeft veel politieke ervaring, is een gedreven bestuurder, en voelt zich sterk betrokken bij onze mooie plattelandsgemeente. Jan ten Kate is vanaf 2002 namens Gemeentebelangen raadslid in De Wolden, waarvan de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter.

Petra Haanstra: "In het geval Gemeentebelangen De Wolden ook de komende vier jaar deel uit zal maken van het college heb ik er alle vertrouwen in dat Gemeentebelangen met Jan ten Kate een degelijke bijdrage kan leveren aan het dagelijks bestuur van onze gemeente.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden