Woningbouwplan Oldenhave/Bos kan door

16-01-2010

Ruinen - Woningbouwplan Oldenhave/Bos kan doorgaan. De gemeenteraad van De Wolden stemde gisteravond met een krappe meerderheid van tien tegen negen in met het bestemmingsplan.

Wim Laarman (CDA) speelde hierin een belangrijke rol. Als enige van zijn fractie stemde hij voor het plan.

'Ruinen moet levend blijven en je kunt niet gauw genoeg beginnen met bouwen. Er zijn voor dit plan vele malen meer voorstanders in Ruinen dan tegenstanders en daarom stem ik voor', verdedigde hij zijn stem. De rest van het CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie keerden zich, net als tijdens een eerdere behandeling, tegen het plan en vinden dat de gemeente lang niet genoeg heeft geprobeerd Zuides 3 van de grond te krijgen.

Gemeentebelangen en de VVD willen dat er gebouwd wordt op Oldenhave/Bos. 'De schop moet de grond in', aldus Jan van 't Zand (Gemeentebelangen).

'We gaan een prachtig stukje landschap vernielen', stelde Enno Laanstra (ChristenUnie). 'Het plan is planologisch en landschappelijk nog steeds onaanvaardbaar', aldus Kees de Rijk (PvdA). 'Het is een mooi gebied, maar enige realiteitszin is ook goed. Het is gewoon landbouwgrond en het is niet langer verantwoord te wachten met woningbouw in Ruinen.', vond Frits Timmerman (VVD).

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden