Gemeentebelangen op de bouw

23-01-2010

Zaterdagmorgen 23 januari is de fractie van Gemeentebelangen De Wolden inclusief bestuur op bezoek geweest bij het OCB (opleidingscentrum bouw) te Ruinen. In september had de fractie van Gemeentebelangen aandacht gevraagd voor de problematiek rond het plaatsen van jongeren uit de beroeps begeleidende leerweg van het OCB.

Tijdens het bezoek werd duidelijk dat de gevolgen van de economische crisis hard aankomt bij het OCB. Desondanks wordt er uit alle macht geprobeerd zoveel mogelijk leerlingen te plaatsen. Het OCB is ervan overtuigt is dat binnen enkele jaren veel instroom van jonge mensen in de bouw nodig zal zijn vanwege de uitstroom van vijftigers. Jan ten Kate: "We zijn getroffen door de gedrevenheid die er binnen het OCB is om jonge mensen aan het werk te krijgen in de bouw, een duidelijk signaal dat de ondernemers in de bouw hun verantwoordelijkheid nemen."

Na het OCB is Bouwbedrijf ten Oever in Ruinen bezocht. Bouwbedrijf ten Oever is een jong bedrijf dat wordt gerund door de twee broers Erwin en Arjan Ten Oever. Ze zijn allebei opgeleid door het OCB en hebben nu ook zelf leerlingen van het OCB in dienst.

Het bedrijf is gevestigd in de ouderlijke boerderij. Het bedrijf is uit haar jasje gegroeid. Al een aantal jaren is bouwbedrijf Ten Oever in overleg met de gemeente de Wolden welke mogelijkheden er zijn om op de huidige locatie nieuwbouw te plegen. Dit is lastig binnen het huidige beleid, maar in december 2009 werd in de Wolden nieuw beleid vastgesteld met mogelijkheden om bedrijven te vestigen in vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen (VAB). Omdat bouwbedrijf Ten Oever hier in feite al mee bezig was is dit bedrijf als pilot-bedrijf aangewezen. Met het nieuwe VAB- beleid zou het voor bouwbedrijf Ten Oever mogelijk moeten worden om hun bedrijf naar de toekomst toe verder te ontwikkelen. "Wat zou het mooi zijn dat het nieuwe VAB beleid voor deze ondernemers een oplossing zou zijn, jonge ondernemers moeten we koesteren" aldus Harold Benning van Gemeentebelangen.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden