Gemeentebelangen wil plastic verpakkingsafval inzamelen door middel van nascheiding

26-01-2010

Tijdens de vergadering van 26 november 2009 heeft het college op verzoek van Gemeentebelangen uitgelegd waarom er in onze gemeente geen gebruik gemaakt kan worden van nascheiding bij Essent Milieu (de VAM).

Reden voor onze gemeente om te kiezen voor bronscheiding volgens een haalsysteem met plastic zakken. Dit systeem blijkt, nu het is uitgerold, niet erg populair onder onze inwoners.

De fractie van Gemeentebelangen heeft zich ook al eerder kritisch over dit systeem uitgelaten, maar was van mening dat dit, behoudens nascheiding, het best mogelijke systeem was. Nascheiding behoorde niet tot de mogelijkheden, zo hebben we destijds van de portefeuillehouder vernomen, op vragen van Gemeentebelangen.

Tot onze verbazing blijkt nu dat de gemeente Westerveld wel gebruik gaat maken van

nascheiding bij Essent Milieu. Door de gemeente Westerveld wordt nascheiding als

klantvriendelijk en gemakkelijk omschreven, omdat burgers niets extra hoeven te doen. Alle

afval kan gewoon in de grijze container, Essent doet de rest.

Het bovenstaande geeft aanleiding om wederom het college te vragen of het, net als de fractie van Gemeentebelangen, nascheiding een klantvriendelijker systeem vindt, in vergelijking tot bronscheiding. Daarnaast wil Gemeentebelangen weten hoe het mogelijk is dat de gemeente Westerveld wel gaat nascheiden en De Wolden niet terwijl ons is vertelt dat de Drentse gemeenten naar een gezamenlijke oplossing voor het inzamelen van kunststof zouden zoeken. Tot slot wil de fractie van Gemeentebelangen weten of de gemeente De Wolden nog op korte termijn kan overstappen op nascheiding?

We verwachten in de eerstvolgende raadsvergadering een antwoord van het college.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden