Eerste steen starterswoningen gelegd

05-02-2010

Koekange - De eerste steen voor de starterswoningen aan de Sleedoorn in Koekange is woensdag gelegd door Fedde de Jong, voorzitter van de Lighthouse Club Nederland. Met deze eerste steenlegging komt de realisatie van de prijsvraag 'jongeren ontwerpen woningen voor starters op de woningmarkt' weer een grote stap dichterbij.

Het begon allemaal in 2007 met het uitschrijven van de prijsvraag 'ontwerpeenstarterswoning' door de Lighthouse Club Drenthe voor 4de jaars MBO studenten en 1e jaars HBO studenten. De Lighthouse Club is een vereniging van personen die een leidinggevende functie hebben in de bouwnijverheid of vanwege hun beroep veelvuldig te maken hebben met de bouw.

In de zomer van 2008 maakte de gedeputeerde Anneke Haarsma in een bijzondere bijeenkomst op het provinciehuis het winnende ontwerp bekend. De eerste prijs ging naar Wilbert Aurik, Theo Brouwer en Rik Goeree oftewel 3 A Architecten, destijds 4de jaars MBO - studenten van het Deltion College uit Zwolle. Onder leiding van een werkgroep is in 2009 veel energie gestoken in het realiseren van het winnende ontwerp en met enige aanpassingen kunnen de starterswoningen dan nu ook echt gebouwd gaan worden. De gemeente De Wolden heeft daarbij een zeer grote rol gespeeld en met Stichting Woonconcept uit Meppel worden zes starterswoningen gebouwd voor gemiddeld 160.000 euro v.o.n..

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden