Lagere grondprijzen voor starters

15-02-2010

De nieuwe grondprijzen in De Wolden voor 2010 zijn vastgesteld. De grondprijzen zijn mede tot stand gekomen door vragen uit de gemeenteraad en ervaringen vanuit de markt.

Opvallend is dat de gemeente de grondprijzen voor de particuliere vrije sector kavels en de kavels voor bedrijventerreinen bevriest. Daarnaast verlaagt de gemeente de grondprijs voor starters.

Deze grondprijs voor sociale koopwoningen, met een maximale vrij-op-naam prijs van ?160.000,- is verlaagd van ?190,- per vierkante meter exclusief BTW naar ?145,- per vierkante meter exclusief BTW.

Gemeentebelangen, CU en de PvdA, hebben vorig jaar vragen gesteld over het onderwerp starters op de woningmarkt. Centrale vraag was: kunnen we als gemeente iets extra's doen voor starters op de woningmarkt? De gemeente faciliteert de vraag naar starterswoningen via de vele startersprojecten als 'het Nieuwe Erf in Koekange', 'Sleedoorn in Koekange' en de starterswoningen in Kerkenveld-Noord.

De gevolgen van de economische omstandigheden zijn zeer goed merkbaar in het onroerend goed. Daarom heeft het college van B&W besloten, net als de buurgemeenten, de grondprijzen voor nieuwbouw in De Wolden voor het jaar 2010 te bevriezen. De overige grondprijzen van 2010 zijn gelijk aan die van begin 2008.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden