Prikkelende borden

15-02-2010

Tjark van den Berg, kandidaat-raadslid voor ChristenUnie, verbaast zich over de verkiezingsposter van de VVD.

Als hij Berghuizen binnenrijdt, leest hij 'Hoe minder belasting, hoe minder de gemeente kan verspillen'. 'Hoe wil de VVD zoiets nou rijmen met de komende bezuinigingen?', vroeg hij woensdagavond tijdens de debatavond in de Westerbergen in Echten.

Lijsttrekker Liesbeth Koster moest toegeven dat de posters prikkelend zijn. Wellicht iets te prikkelend, want er zijn inmiddels neutralere versies in de maak.

Jan ten Kate (Gemeentebelangen) rook zijn kans. 'Ik heb me er ook mateloos aan geƫrgerd. De VVD heeft twaalf jaar meegedaan in het college. Waar is dan geld aan verspild?' Bijvoorbeeld aan de bordjes '30 minuten bewegen' onder de plaatsnaamborden, reageerde Koster. 'Maar daar ga je toch niet zulke posters voor ophangen?', riep Ten Kate uit. Zelf wist hij wel een forse verspilling te noemen waarvoor de VVD-wethouder verantwoordelijk was. Hij haalde de chaos rond het aanbrengen en weer weghalen van borden en haaientanden in 60-kilometerzones aan. Tja, Liesbeth Koster kon niet anders dan hem gelijk geven. 'Dat was een misser.'

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden