Dankbaar onderwerp

20-02-2010

De agrarische sector tegenover de natuur. Het is altijd een dankbaar onderwerp, vooral als je een boer tegenover een aanhanger van GroenLinks zet. Dat bleek gisteravond maar weer eens tijdens het politiek debat in de Bastogne in Ansen.

Erik Verheijen (GroenLinks) beklaagde zich erover dat de agrarische belangen te zwaar tellen en dat natuur, toerisme en iets als een Ecologische Hoofdstructuur alleen aandacht krijgen als de agrarische sector niets in de weg wordt gelegd.

Jan ten Kate zag het anders. Als er miertjes en piertjes van het ene naar het andere gebied moeten kuipen, moet daar alles voor wijken.

Jammer dat ecologie en de agrarische sector altijd zo lijnrecht tegenover elkaar moeten staan, sputterde Verheijen tegen.

PvdA er Kees de Rijk vindt het een goede zaak dat agrariërs zich inzetten voor het landschap. Jan ten Kate was toen wel klaar met de discussie. Hoe ziet u dat dan toch. De boeren hebben gratis het landschap gemaakt zoals het is. Hij weet trouwens waar hij het over heeft, want hij ontwikkelt tegenover zijn boerderij een stukje natuur. Maar dat brengt geen geld op, dat kóst geld.

Deel dit artikel




Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden