Wat goed is kan altijd beter!

Wat goed is kan altijd beter!

03-06-2018

Wat goed is kan altijd beter, zo ook in het geval van de Sociaal Ombudsvrouw. Om maar aan te geven dat de Sociaal Ombudsvrouw haar taken altijd uitstekend heeft uitgevoerd, signalen heeft opgepakt en regelmatig gerapporteerd aan de raad. Het doel van deze functie was en is om te voorkomen dat er mensen tussen de wal en het schip vallen. Maar na 3 jaar deze functie goed te hebben ingevuld en vervuld vinden wij als Gemeentebelangen dat het nog beter kan!

Hoe? In plaats van problemen oplossen aan het einde van een zorgvraag, als er reeds krassen en deuken in de verhouding tussen inwoner en gemeente zijn ontstaan. Of…. Juist aan het begin van het proces voorkomen dat er problemen ontstaan! Een Sociaal Loodsvrouw of -man die samen met de inwoner het traject doorloopt om  juist problemen te voorkomen. Het is tenslotte beter te voorkomen dan te genezen. Of zoals het ook wel eens genoemd wordt: inzet op preventief beleid.

Als Gemeentebelangen hebben wij in ons verkiezingsprogramma in tegenstelling tot een onafhankelijk cliëntondersteuner de functie van zorgcoördinator opgenomen. De gedachte die wij hierbij hebben is dat het makkelijker voor onze inwoners zou zijn om een ingang te vinden bij een vraag over werk, zorg en jeugd, meer de 1 loket gedachte eigenlijk. 1 loket waar je als inwoner terecht kan met alles rondom het Sociaal Domein: Jeugd/Zorg en Werk. Deze gedachte van een zorgcoördinator gaat voor de andere fracties in deze raad misschien nog wat te snel, maar zou bij de tussentijds evaluatie van de onafhankelijk cliëntondersteuner best alsnog aan de orde kunnen komen als waardevolle verbetering van de dienstverlening richting mensen met een zorgvraag. Anders kunnen ze het idee van een zorgcoördinator over 4 jaar altijd nog omarmen en in hun verkiezingsprogramma’s opnemen. Een onafhankelijk cliëntondersteuner c.q. Sociaal Loodsman/vrouw is wat mijn fractie betreft dan ook alvast een goed begin.

De reden dat wij als fractie van Gemeentebelangen het amendement van de Christen Unie mede hebben ondersteund is omdat ook wij vinden dat in de tussenliggende periode de ondersteuning aan onze inwoners met een zorgvraag gewaarborgd moet blijven. Aan het college de taak om te komen met een functieprofiel/omschrijving en invulling voor de functie van een onafhankelijk cliëntondersteuner voor 1 januari 2019. Want wat goed is kan altijd beter!

Sociaal ombudsvrouw Irma van Beek Onafhankelijk clientondersteuner zorgcoordinator vooraf Sociaal Loodsvrouw Sociaal Loodsman

Deel dit artikel
Gerelateerd nieuws

Geen berichten gevonden
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.