Ouderen ‘op fietse’ in Ruinen

Ouderen ‘op fietse’ in Ruinen

15-02-2018

 

In Ruinen is met ’t Neie Punt een startschot gegeven voor nieuwe initiatieven voor zorg in dorpen van plattelandsgemeenten. Nu is de zorg van belang voor ouderen, maar nog liever zien wij dat de ouderen zo lang mogelijk blijven meedraaien in de samenleving.

Op steenworpafstand van het zorgcentrum en dorpshuis in Ruinen zit een jonge ondernemer die hier maar wat graag in faciliteert: Arnt Jalvingh. De ex-marathonschaatser opende Arnt Wheelworks anderhalf jaar geleden en de zaak gaat als een trein. Het pand is in die zin in ere hersteld. Vroeger zat er al een fietsenmaker en nu neemt Arnt het stokje over.

Ouderen kunnen nog steeds veel bijdragen aan onze samenleving

Naast racefietsen en onderdelen op het kleinste niveau, verkoopt deze sportman ook e-bikes. Zijn grootste afzet is gericht op het sportfietsen, maar sinds afgelopen zomer komen er ook meer ouderen in zijn shop met vraag naar een e-bike voor de recreatietochtjes. “Met name in de zomermaanden merk je dat juist ouderen dit soort dingen lokaal zoeken.”

Wethouder Jan van ’t Zand, nog steeds fervent fietser, werd afgelopen jaar 65: “Ouderen zijn het goud van de samenleving. Die moet je zo lang mogelijk vitaal kunnen houden, want ze kunnen met al hun kennis en ervaring nog steeds veel bijdragen. Veel fietsen draagt daar mede aan bij.”

Henny Buld-Kist fietst ook graag op haar stalen ros met ondersteuning: “Als ik graag ergens op de fiets naartoe wil, maar niet met een rood hoofd van inspanning aan wil komen, zet ik de ondersteuning wat hoger. Maar ik wil wel graag voelen dat mijn lichaam wat gedaan heeft.”

Zo is het ook bedoelt, meent Arnt. Jan van ’t Zand: “Je kunt zo veel mee doen als je zelf wilt, waardoor je ook op latere leeftijd langere tochten kunt maken.”

Maar waar zorg is voor veel mensen binnen De Wolden, moet de focus ook gericht zijn op de nieuwe ondernemers in onze gemeente. Henny kan wat betreft fietsen meepraten over het belang van dit soort ondernemers in onze gemeente: “Als er iets gerepareerd moet aan mijn elektrische fiets, dan kan ik dat dicht bij huis regelen. Iemand die er verstand van heeft en die ik ken, waar ik direct bij terecht kan.”

Speerpunt - Vitale Ouderen

Speerpunt - Ondernemersdienstverlening

vitale ouderen ondernemers ondernemersdienstverlening initiatieven
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.