Aanleg kunstgrasvelden komt op stoom

Aanleg kunstgrasvelden komt op stoom

03-04-2020

VELD IN RUINEN IS KLAAR, IN DE WIJK WORDT HET WITTE ZAND VERDEELD EN IN RUINERWOLD WORDT GEGRAVEN

Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk/Ruinerwold Lege velden, lege standplaatsen en lege tribunes, maar desondanks volop actie bij 3 voetbalclubs in De Wolden. In Ruinen ligt al een strak kunstgrasveld achter de sporthal, in de Wijk wordt al een paar weken gegraven en wit zand gestort en bij vv Ruinerwold wordt nu ook gegraven.

De deskundige kunstgraswerkers rollen hun producten uit in De Wolden, maar daarnaast zijn er de onmisbare vrijwilligers, die doordeweeks en in het weekend hard aan het werk zijn om hun voetbalvereniging toekomstbestendig te maken. Corona of niet, het werk gaat door.

Voor het realiseren van kunstgras is op initiatief van Gemeentebelangen bij de behandeling van de begroting voor 2019 een voorzet gegeven met het beschikbaar stellen van 1 miljoen euro, de raad ging erin mee. De voetbalverenigingen in Ruinen, de Wijk (Wacker) en Ruinerwold hadden al langer belangstelling voor kunstgras en hebben dit project gezamenlijk opgepakt. De inzet van vrijwilligers bij de aanleg was het bekende duwtje in de rug dat nodig was om de plannen te kunnen realiseren. Naast het uitvoeren van eigen werkzaamheden, werd het verkrijgen van subsidie voor verlichting en de mogelijkheid om midden in het seizoen een kunstgrasveld te gaan realiseren door de clubs ingebracht.

Aanvullend krediet

De gezamenlijke inspanningen leidden uiteindelijk niet tot de gewenste eigen bijdrage en een aanvullend krediet was nodig. De gemeenteraad kwam uiteindelijk over de brug. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zoals Johan Cruijff ooit al riep. Waar dit coronatijdperk een grote impact heeft op het dagelijks leven en de gezondheid van een ieder, biedt het voor de aanleg van het kunstgras juist kansen. Geen verschuivingen in speelroosters, geen verplaatsingen van wedstrijden en geen overlast qua werkzaamheden en voetbal tegelijk. „Als de aanleg van de kunstgrasvelden, evenals de coronabeperkingen achter de rug zijn, is het kunstgras net als de sportclubs zeker toekomstbestendig te noemen", stelt Pieter Groot (Gemeentebelangen) vast. De komende weken gaan vrijwilligers en het uitvoerende bedrijf weer volop aan de slag met hun werkzaamheden. Er is volop tijd en ruimte voor, met dank aan corona.

Lees hier het artikel in de Meppeler Courant

Kunstgras De Wijk Ruinen Ruinerwold vrijwilligers Johan Cruijff Gemeentebelangen corona Ieder nadeel heb zijn voordeel
Klik hier om je boodschap door te geven

#ikdoemee

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Klik hier en geef je mening!

image/svg+xml

Denk mee. Praat mee. Doe mee.

Hé, wat goed dat jij de Luistervink hebt gevonden!

De landelijke verkiezing is geweest. Maar hoe vind jij het lokaal gaan? Omdat we elkaar helaas niet persoonlijk kunnen treffen, staat onze luistervink voor jou klaar. Juist nu is het extra van belang om jouw geluid te laten horen! Dat kun je doen middels deze luistervink. Wat wil jij graag anders zien in onze gemeente, of wat vind jij dat er goed gaat? Wonen, sporten, boeren, het mag over van alles gaan.

De Wolden zonder jou is als een ei zonder zout! We moeten het samen doen!


Schrijf uw reactie


Het mag over één onderwerp gaan zoals bijvoorbeeld boeren, wonen, sporten enz. Maar eigenlijk mag het over van alles gaan. Wat wij als Gemeentebelangen mee willen geven is: hou jezelf vooral niet in! #gbdoen

disclaimer

Spreek uw reactie in

Opname is niet mogenlijk op dit apparaat
Sta gebruik van uw microfoon toe of uw reactie schrijven ipv. spreken

U kunt uw reactie achter laten door deze in te spreken. Gebruik daarvoor onderstaande knoppen. Ga als volgt te werk:

  1. Druk op opnemen
  2. Spreek uw boodschap in, u heeft maximaal 45 seconden
  3. Druk op stop om de opname te stoppen
  4. Met de afspelen/pause knop kunt u uw boodschap afluisteren (optioneel)

U kunt uw boodschap opnieuw inspreken door bovenstaande stappen opnieuw te volgen. Alleen de laatste boodschap wordt bewaard om te verzenden.

disclaimer

Verzenden

Wij als Gemeentebelangen waarderen het enorm dat jij je mening met ons wil delen. Voordat je dat doet kun je hieronder nog enkele gegevens achterlaten. Mochten wij dan nog vragen hebben over hetgeen dat je met ons deelt, kunnen wij contact met je opnemen en er samen over in gesprek gaan. Echter kan je je mening ook anoniem achterlaten.
disclaimer
Bezig met verzenden...

Bedankt

Nog een reactie achter laten

Disclaimer

Eigendom
Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie die u op de site vindt correct is. Het kan echter voorkomen dat de informatie niet volledig en/of juist is. Aarzel niet ons hier op te attenderen. Alle informatie op de site, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, geluidsfragmenten, methoden, downloadbare bestanden, etc.), is eigendom van Gemeentebelangen De Wolden, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Toegestaan gebruik
Alle informatie mag worden gebruikt binnen het kader waar het voor bedoeld is, met vermelding van de bron en niet voor commerciële doeleinden. Wij stellen het op prijs wanneer u ons hiervan op de hoogte brengt.

Gebruiksrecht
Gemeentebelangen De Wolden heeft haar uiterste best gedaan om de oorspronkelijke eigenaren te traceren van alle op deze website gebruikte beelden en informatie. Mochten we daar toch nog in te kort geschoten zijn, laat het ons weten.

Delen (social media)
Gemeentebelangen De Wolden is niet aansprakelijk voor de wijze waarop artikelen, afbeeldingen en methodes worden gedeeld via de site of reacties en het vervolg hierop, ook niet wanneer anderen zich daardoor benadeeld of op een andere wijze gedupeerd door voelen.

Aan alle op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Iedereen die de op deze site getoonde of van deze site te downloaden informatie gebruikt of informatie op de site plaatst, wordt geacht akkoord te gaan met de bovengenoemde bepalingen.

Gemeentebelangen De Wolden 2021

Oeps!

Er is iets fout gegaan bij het versturen van uw reactie. Probeer het later nog eens.