Aanleg kunstgrasvelden komt op stoom

Aanleg kunstgrasvelden komt op stoom

03-04-2020

VELD IN RUINEN IS KLAAR, IN DE WIJK WORDT HET WITTE ZAND VERDEELD EN IN RUINERWOLD WORDT GEGRAVEN

Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk/Ruinerwold Lege velden, lege standplaatsen en lege tribunes, maar desondanks volop actie bij 3 voetbalclubs in De Wolden. In Ruinen ligt al een strak kunstgrasveld achter de sporthal, in de Wijk wordt al een paar weken gegraven en wit zand gestort en bij vv Ruinerwold wordt nu ook gegraven.

De deskundige kunstgraswerkers rollen hun producten uit in De Wolden, maar daarnaast zijn er de onmisbare vrijwilligers, die doordeweeks en in het weekend hard aan het werk zijn om hun voetbalvereniging toekomstbestendig te maken. Corona of niet, het werk gaat door.

Voor het realiseren van kunstgras is op initiatief van Gemeentebelangen bij de behandeling van de begroting voor 2019 een voorzet gegeven met het beschikbaar stellen van 1 miljoen euro, de raad ging erin mee. De voetbalverenigingen in Ruinen, de Wijk (Wacker) en Ruinerwold hadden al langer belangstelling voor kunstgras en hebben dit project gezamenlijk opgepakt. De inzet van vrijwilligers bij de aanleg was het bekende duwtje in de rug dat nodig was om de plannen te kunnen realiseren. Naast het uitvoeren van eigen werkzaamheden, werd het verkrijgen van subsidie voor verlichting en de mogelijkheid om midden in het seizoen een kunstgrasveld te gaan realiseren door de clubs ingebracht.

Aanvullend krediet

De gezamenlijke inspanningen leidden uiteindelijk niet tot de gewenste eigen bijdrage en een aanvullend krediet was nodig. De gemeenteraad kwam uiteindelijk over de brug. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zoals Johan Cruijff ooit al riep. Waar dit coronatijdperk een grote impact heeft op het dagelijks leven en de gezondheid van een ieder, biedt het voor de aanleg van het kunstgras juist kansen. Geen verschuivingen in speelroosters, geen verplaatsingen van wedstrijden en geen overlast qua werkzaamheden en voetbal tegelijk. „Als de aanleg van de kunstgrasvelden, evenals de coronabeperkingen achter de rug zijn, is het kunstgras net als de sportclubs zeker toekomstbestendig te noemen", stelt Pieter Groot (Gemeentebelangen) vast. De komende weken gaan vrijwilligers en het uitvoerende bedrijf weer volop aan de slag met hun werkzaamheden. Er is volop tijd en ruimte voor, met dank aan corona.

Lees hier het artikel in de Meppeler Courant

Kunstgras De Wijk Ruinen Ruinerwold vrijwilligers Johan Cruijff Gemeentebelangen corona Ieder nadeel heb zijn voordeel