Drukbezochte dialoogavond 'Sport'

Drukbezochte dialoogavond 'Sport'

13-09-2018

Als Gemeentebelangen De Wolden hebben wij sport altijd hoog op de agenda staan. Onder andere op het gebied van kunstgras en accommodaties maar ook op het gebied van vrijwilligers, verduurzaming en subsidies. Vanavond was er een zeer goed bezochte vanuit de gemeenteraad georganiseerde dialoogbijeenkomst met het thema Sport  in de sportkantine van v.v.Wacker. Een bijeenkomst voor de hele raad waarbij de rol van de raad vooral is om te luisteren naar wat er leeft onder de sportverenigingen.

Onder leiding van Marcel Hulst (raadslid VVD) kwamen de thema's vrijwilligers, sportaccommodaties, ledenaantallen en subsidiebeleid achtereenvolgens aan de orde.
Hoe houden wij onze vrijwilligers gemotiveerd en hoe kunnen wij ondersteunen als gemeente? Hoe tevreden zijn we over onze sportaccommodaties? Gaat de jeugd minder sporten of hoe voorkom je dat? Als laatste thema van de avond het subsidiebeleid, wat vinden de verenigingen hiervan?

Tussen alle thema's door werden de aanwezigen door gastspreker Jan Korte, hoofdtrainer Rolder Boys en manager voetbalzaken bij F.C. Emmen meegenomen in een bevlogen pleidooi wat G-voetbal (voetbal voor mensen met een beperking) kan doen voor hen en diegene die zich hier voor in zetten.

Al met al een bijzonder geslaagde avond waarbij de inbreng vanuit het publiek door iedere raadsfracties op zijn eigen wijze meegenomen zal worden in het debat later dit jaar over het subsidiebeleid Sport met name ten aanzien van de Jeugdledensubsidie welke een aantal jaren geleden vervangen is door een stimuleringssubsidie.

Sport Jeugdledensubsidie sportaccommodaties vrijwilligers ledenaantallen G-voetbal